Yayasan Pendidikan Khalifah

Bermatlamat menjadi satu institusi contoh yang berjaya membentuk masyarakat cemerlang
dari segi iman, amal & akhlak melalui pendekatan khalifah method

Khalifah Model School (Primary)

Ditubuhkan pada tahun 2006 sebagai satu sekolah contoh untuk mencapai kejayaan holistik dengan aplikasi khalifah method.

Khalifah Model School (Secondary)

Ditubuhkan pada tahun 2012 dengan menggabungkan subjek saintifik dan diniyyah berdasarkan Standard Cambridge dengan titik graduasi berpandukan peperiksaan IGCSE.

Khalifah Training

Menawarkan program latihan keibubapaan dan secara amnya memberi kesedaran kepada peserta tentang tanggungjawab sebagai khalifah.

Tentang Kami

Matlamat utama penubuhan Yayasan Pendidikan Khalifah (YPK) adalah untuk menerima dan mengurus dana bagi tujuan menyebarluas ilmu Khalifah Method dan aplikasinya kepada semua lapisan masyarakat untuk mencapai kecemerlangan duniawi dan ukhrawi khususnya yang melibatkan institusi pendidikan dan institusi keluarga.

Projek utama YPK adalah penubuhan sekolah, bermula dengan Khalifah Model School (Primary) pada 2006 dan Khalifah Model School (Secondary) pada 2012. Keistimewaan sekolah ini adalah pendekatan Khalifah Method yang diguna sepenuhnya oleh guru di dalam mendidik pelajar untuk memantapkan aspek akademik, akhlaq dan spiritual mereka. Melalui pendekatan ini pelajar akan mempunyai cinta yang mendalam terhadap Allah dan Islam.

Lembaga Pemegang Amanah

Terkini

Test Post

Quisque elementum nibh at dolor pellentesque, a eleifend libero pharetra. Mauris neque felis, volutpat